Varčevanje - finančni načrt
Ko govorimo o finančni prihodnosti, je od vsakega posameznika odvisno, kako svetla bo le ta. Ljudje si žal ne vzamejo dovolj časa, da bi si naredili finančni načrt za svojo varnost.

Če gradite hišo vedno začnete graditi pri temeljih. Najprej morati skopati temelje, kar je odvisno od tega, na kakšnem terenu je parcela, kje se nahaja in kakšna je globina teh temeljev. Izbrati morate dober material za te temelje, da so trdni in stabilni.

Če temelji niso dobri, se lahko hiša poruši. Če pogledamo finančno hišo in jo prenesemo v to, kjer živimo, na eno finančno področje, lahko rečemo, da imamo finančno hišo, ki se začne graditi na isti način. Pri temeljih.

Razlika je, kaj je temelj, kaj je pritličje, kaj je prvo nadstropje, streha, dimnik in tako dalje. V tej finančni hiši so produkti razdeljeni v različne kategorije po pomembnosti. Produkte, brez katerih družina ne sme živeti so:

življenjsko zavarovanje,
zavarovanje za hude bolezni,
nezgodno zavarovanje,
zdravstveno ter
premoženjsko zavarovanje.

Vsi produkti, ki so nad temelji, niso tako pomembni. Ta zavarovanja predstavljajo temelj vaše celotne finančne strategije in varnosti, hkrati pa omogočajo, da si brezskrbno načrtujete prihodnost.

Riziki,
katerim je izpostavljen vsak posameznik in družina, so:

A.POKOJNINA – dolgoročno načrtovanje
B.INVALIDNOST– invalidnost zaradi nezgode in nezmožnost opravljanja dela
C.HUDE BOLEZNI
D.PREDČASNA SMRT ZARADI BOLEZNI
E.PREDČASNA SMRT ZARADI NEZGODE
F.HUDE BOLEZNI OTROK


Pogledajte si prispevek Smiljana Morija na Cekin.si


"DRUŽINA&LJUBEZEN D.O.O."
 

Agencija Mori Otroci in denar

Danes se v družini zelo malo pogovarjamo o financah in denarju, kar pa je narobe. Otroke je potrebno že od mladih nog učiti, kako ravnati z denarjem.

več o tem
Agencija Mori Zakonci in denar

Večina ima močna čustva glede denarja. Ali imate zdravo razmerje s svojim partnerjem glede denarja?

več o tem
Agencija Mori Upokojenci in denar

Večina ljudi se veseli upokojitve kot pozitivnega obdobja svojega življenja. A vedno se stvari ne dogajajo tako, kot bi si želeli. Že danes načrtujte za jutri. Zaslužite si varno prihodnost.

več o tem
Agencija Mori Kaj se bo zgodilo z vašim podjetjem, če vi zbolite?

Pametne strategije, ki vam bodo pomagale zaščititi vaš posel

več o tem