Kaj se bo zgodilo z vašim podjetjem, če vi zbolite?


Pametne strategije, ki vam bodo pomagale zaščititi vaš posel

Priložnosti, nagrade in odgovornosti …

Imeti lasten posel je lahko ena izmed najbolj zadovoljivih izkušenj vašega življenja. Lahko sledite vašim sanjam, dobro zaslužite, drugim nudite delovna mesta in priložnosti in morda celo spremenite svet. Vendar imeti lasten posel, prinaša s seboj še veliko drugih odgovornosti - do vašega posla, vaših uslužbencev in družine.Da bi dobili predstavo o tem, kako dobro ste te odgovornosti načrtovali, si postavite naslednja vprašanja:

• Kaj se bo zgodilo z mojim poslom, če umrem?
• Kaj se bo zgodilo z mojim poslom, če postanem invalid?
• Kaj se bo zgodilo z mojim poslom, ko se upokojim?
• Kaj se bo zgodilo, če določen sodelavec umre ali zapusti moje podjetje?
• Kaj lahko storim, da zagotovim, da bo moj najboljši sodelavec ostal zvest podjetju?
• Kaj moram narediti, da pritegnem in obdržim najboljše sodelavce?
• Kako lahko pomagam zagotoviti, da bo moj posel preživel nepredvidljive finančne težave?

O teh vprašanjih ste najbrž že kdaj premišljali, vendar jih verjetno niste primerno naslovili. Ko se boste bolje seznanili z vašimi potrebami po zavarovanju in ugodnostmi, se posvetujte s profesionalnimi svetovalci, vključno z računovodjo, odvetnikom in zavarovalnim agentom. Skupaj boste lahko razvili načrt, ki ustreza vam in vašemu poslu.

Načrtovanje za nadaljevanje posla:

Zagotovite, da je vaš posel zavarovan …

Ena izmed prvih stvari, o kateri mora razmišljati lastnik podjetja je, kako zavarovati posel pred dogodki, ki lahko ogrožajo prihodnost posla, kot je smrt lastnika, partnerja ali ključnega uslužbenca. Različna zavarovanja, ki so nujna za vsak posel, zaščitijo družino in partnerje pred nezaželenimi dolgovi in odgovornostmi, po smrti lastnika.

Zaščitite vašo družino …

Veliko lastnikov malih podjetij se ob otvoritvi svojega podjetja zelo zadolži in vzame kredite in pogosto kredite in posojila zavarujejo z osebnimi sredstvi. Če imate poslovne kredite in če bi slučajno umrli, preden bi jih odplačali, najbrž mislite, da lahko vaša družina proda ali likvidira posel, da poplača dolgove in ima neko finančno varnost.

Dejansko pa se to zgodi le redko. Ko je družina prisiljena na hitro prodati posel, ga morajo prodati po nizki ceni ali pod tržnimi pogoji, ko je posel manj privlačen. V drugih primerih pa je posel brez svojega lastnika lahko manj vreden. Individualno življenjsko zavarovanje lahko zaščiti vašo družino tako, da ji zagotovi sredstva za poplačila dolgov, nadaljnje življenje in načrte za prihodnost v primeru, če se vam kaj zgodi.

Zaščitite vaše partnerje…

Morda si mislite, da če umrete, da lahko vaša družina ohranja svoj prihodek tako, da sami vodijo vaš posel ali da najamejo nekoga, ki bi dnevno upravljal vaš posel. Dejstvo je, da vaši ljubljeni nimajo ustreznih veščin ali želje za to delo in vaši solastniki nad to zamislijo tudi ne bi bili najbolj navdušeni. Sporazum kupi - prodaj je sporazum med lastniki podjetja, da odkupijo delež umrlega lastnika v primeru, da se slednji upokoji, postane invalid ali umre.

Sporazume kupi - prodaj običajno financira življenjsko zavarovanje, ki je dovolj veliko, da se lahko z njegovo vrednostjo odkupi delež preminulega in se tako njegovi družini zagotovi finančno varnost. Znesek je po navadi določen v pogodbi, ki jo sestavijo s pomočjo odvetnikov. Sporazum kupi - prodaj lahko sklenete kdaj koli, vendar se običajno sklepa ob ustanovitvi podjetja, ali ko posel prevzamejo novi lastniki. Ker se lahko vrednost posla na trgu spreminja, je pomembno, da pogodbo vsaj enkrat letno skupaj z vašim računovodjo pregledate, ali pa da v sporazum vključite način izračuna.

Zavarujte ključno osebo v vašem podjetju …

V majhnem podjetju so pogosto zaposleni določeni uslužbenci, ki imajo še posebej kritičen vpliv na delovanje podjetja. Zavarovanje ključne osebe je življenjsko zavarovanje ali zavarovanje prihodka v primeru invalidnosti, ki ga podjetje sklene za življenje tovrstnega uslužbenca in ki se izplača podjetju. Izplačilo v primeru smrti lahko pomaga nadoknaditi izgubljeno prodajo ali zaslužek, ali pokriti stroške iskanja in šolanja novega uslužbenca. Zavarovalni agent vam lahko pomaga določiti, kateri uslužbenci, če sploh kateri, so ''ključni'' za vaš posel, kot tudi oceniti, koliko in katere vrste zavarovanja naj sklenete.

Finančne ugodnosti za uslužbence:

Skrbite za svoje uslužbence in oni bodo skrbeli za vas …

Ustrezni program finančne ugodnosti za vaše uslužbence je danes bistvenega pomena v vsakem podjetju, ne glede na velikost vašega podjetja. Je pomembno orodje za pritegovanje novih uslužbencev in ohranjanje starih. Ko gre dejansko za zadržanje uslužbenca, so lahko bistvenega pomena finančne ugodnosti.

Finančne ugodnosti za uslužbence, kot so življenjsko zavarovanje ali pokojninski načrti, so lahko drage, kar je razlog, da si te stroške lastniki podjetja delijo z uslužbenci.

Zavarovalni agent vam lahko pomaga izbrati pravilno mešanico zavarovanja.

Zavarovanje dohodka v primeru invalidnosti…

Zavarovanje dohodka v primeru invalidnosti je eno izmed zavarovanj, ki ga ljudje najmanj razumejo, vendar je tudi zelo pomembno. Večina ljudi napačno verjame, da uslužbenci, ki postanejo invalidi, prejmejo dohodek preko socialne službe, odškodnine ali oboje. Vendar so izplačila preko socialne službe pogostokrat omejena in uslužbenci niso upravičeni do odškodnine, razen če se je bolezen ali poškodba, zaradi katere so postali invalidi, zgodila v službi. Posvetujte se z zavarovalnim zastopnikom o tem, kakšno nezgodno zavarovanje je najprimernejše za vaše zaposlene. Obstajajo namreč različne vsote za primer invalidnosti in nezgodna zavarovanja z ali brez dnevne odškodnine. Ponavadi so zavarovanja z dnevno odškodnino precej dražja.

Kako zagotoviti, da nepričakovani dogodki, kot so požar, kraja ali tožba, ne uničijo vašega posla in sanj ter prihodnosti vaše družine?

Kaj bi se zgodilo z življenjskim slogov vaše družine v prihodnosti, če bi prišlo do nepričakovanega dogodka, kot je potres, poplava, tornado, kraja ali tožba, ki bi uničil vaš posel in bi izgubili vaš dohodek?

Kakšno finančno stisko bi morala preživljati vaša družina, če bi izgubili vaš dohodek?

Kako bi plačali hipoteko, kredit za avto in ostale stroške?

Kot večina lastnikov podjetij, bi tudi vi izgubili vaš posel, kakor tudi vaš dom, avto, življenjske prihranke, investicije in bi morali začeti čisto od znova?

Predstavljajte si, da izgubite posel, v katerega ste vložili polovico vašega življenja zato, ker se zgodi nepričakovan dogodek, kot je požar, potres, poplava, tožba zaradi odgovornosti, invalidnost …

Pred vsemi temi riziki se lahko danes zavarujete in si zagotovite miren spanec.


Nepričakovan dogodek, ne glede na to, kako uničujoč je, še ne pomeni konca vašega posla in vaše prihodnosti!Zahvaljujoč različnim vrstam premoženjskih, osebnih in poslovnih zavarovanj, boste v primeru, da se vam ali vašemu poslu zgodi kaj nepričakovanega, dobili od zavarovalnice povrnjen denar za vašo škodo. Tako bodo vaše premoženje in dohodek popolnoma zaščiteni.

Kot večina ljudi, katerim profesionalci še niso pregledali njihovih poslovnih zavarovanj, morda tudi vi plačujete preveč za vašo trenutno polico. Ali pa imate preveliko zavarovanje, kot ga morda potrebujete. Še slabše pa je, če imate morda premalo zavarovalno vsoto, ki ne bo zaščitila vašega poslovnega premoženja.

Ker se vaša finančna situacija ves čas spreminja, se spreminjajo tudi vaše potrebe po poslovnem zavarovanju. Morda ste pred nekaj leti kupili pravilno zavarovalno polico. Vendar, a je po vseh teh letih še vedno prava? Da bi vam pomagali najti odgovor na to vprašanje, vam ponujam posebno darilo.

Preden vam povem, kaj to darilo je, bi vam rad čestital, ker ste to poročilo prebrali v celoti.

S tem ste naredili velik korak proti varnosti in zaščiti sanj in prihodnosti vaše družine, v primeru vaše prezgodnje smrti. Naslednji korak je, da se dogovorite za


brezplačno analizo

vaše police poslovnega zavarovanja.


S to analizo boste ugotovili, katera vrsta poslovnega zavarovanja bo po najboljši ceni zaščitila vaš posel.


Pametne strategije, ki vam bodo pomagale zaščititi vaš posel