Zakonci in denar


Večina ima močna čustva glede denarja. Ta so po navadi rezultat vpliva naših staršev in naših preteklih izkušenj pri upravljanju denarja. In vse to igra pomembno vlogo tudi v našem zakonu.

Ali imate zdravo razmerje s svojim partnerjem glede denarja?


Zakon in denarČUSTVA GLEDE DENARJA …

Večina nas ima močna čustva glede denarja. Ta so po navadi rezultat vpliva naših staršev in naših preteklih izkušenj pri upravljanju denarja. In vse to igra pomembno vlogo tudi v našem zakonu.

Tako nekateri ljudje ne dajo od sebe denarja, ga več ali manj čuvajo zase, spet so drugi, ki ga z veseljem podarijo. Nekateri so zelo odgovorni in pravočasno plačujejo svoje obveznosti, drugim je vseeno in pri plačilu vedno zamujajo.

Nekateri investirajo zelo konservativno, drugi pri tem zelo tvegajo. So pa tudi takšni, ki nikoli ne investirajo, ker jih je, preprosto povedano, preveč strah. Ko se torej pogovarjamo o denarju, imamo v mislih vsa ta globoka prepričanja in vedenja. Težko je biti razumen pri upravljanju denarja; je pa tudi to ena od bolj pomembnih stvari v zakonu.

Začnite se pogovarjati o denarju …

Zagotovo ni za vse konce zvez kriv denar, dejstvo pa je, da če se s partnerjem o denarju in stvareh v zvezi z denarjem ne pogovarjata odkrito, bo slej ko prej zaškripalo v vajinem odnosu.

Vrednote v zvezi z denarjem …

Ni treba, da imata oba partnerja popolnoma enake poglede na denar, cilje in sanje. Za začetek se morate o denarju s svojim partnerjem odkrito pogovoriti vsaj dva- do trikrat na leto. Najbolje, da začnete tako, da se pogovorite o vaših fantazijah glede denarja. V pomoč naj vam bo tudi spodnji kviz z 20 vprašanji.*

Finančno načrtovanje …

Ko izračunate resnično vrednost vaših finančnih ciljev – nakup hiše, plačevanje šolnine vašim otrokom, ustanavljanje podjetja, načrtovanje varnega pokoja , se to ne vrti okrog stotin, tisočin evrov? Lahko se zdi zastrašujoče. Finančni načrt stremi k temu, da vam pomaga doseči vaše cilje tako, da vaš denar dela za vas.

Obvladajte svoj denar

Prej in bolj natančno boste obvladali svoje denar, prej boste dosegli tisto, kar si želijo vsi: finančno udoben danes in finančno varen jutri. Uspešni upravitelji denarja so svoje finančne cilje raje zapisali – načrtujejo in načrtujejo na papir. Le tako lahko dostopajo do finančnih problemov organizirano in zavzeto. Vač načrt je pravzaprav začetek, temelj nadaljnjega procesa.

Identificirajte vaše cilje …
Skiciranje vaše poti s profesionalcem …
Začnite načrtovati danes!VAŠ FINANČNI NAČRT: ALI KAJ MANJKA?

Morda si boste mislili, da imajo le premožni finančne načrte. Resnica je, da bi ga moral imeti vsakdo. Bolje je imeti vsaj neki načrt, kot pa nobenega. A vsak načrt potrebuje tudi ravnotežje. Na eni strani tehtnice so tako investicijedelnice, obveznice, pokojninski računi in tako naprej. Na drugi strani pa potrebujete življenjsko zavarovanje in zavarovanje v primeru nezmožnosti, da zaščitite sebe in svoje najbližje, če nenadoma umrete ali zaradi bolezni ali poškodbe ne morete delati. Vendar je zavarovanje pogosto spregledan del osebnega portfelja. Še tako dober finančni načrt brez njega namreč ne bo deloval.

Kaj mora vsakdo vedeti o življenjskem zavarovanju
Kaj mora o življenjskem zavarovanju vedeti vsaka ženska …
Z življenjskim zavarovanjem lahko zaščitite sanje in prihodnost vaše družine …

NASVETI ZA PAMETNO ODLOČITEV IN NAKUP …

Ne hitite z odločitvijo.
Če zamenjate eno polico z drugo, boste imeli nove stroške in boste vse začeli plačevati od začetka.

KDO SPLOH JE ZAVAROVALNI ZASTOPNIK IN KAKO IZBRATI SVOJEGA

  • Da najdete zavarovalniškega agenta, iščite priporočila pri prijateljih in poklicnih skupinah, kot so pravniki ali računovodje.
  • Povprašajte po izkušnjah in ozadju te osebe in se prepričajte, da je specializirana za svetovanje in produkte, ki jih potrebujete. Ko ste se enkrat odločili za posameznika, naj vam ta poda vse relevantne finančne informacije, ki jih ima.
  • Poizvedite o specializacijah, da se prepričate, da je agent specialist v svetovanju in produktih, ki jih nudi.
  • Vprašajte po licenci za zavarovalno zastopanje. Zastopnik z licenco vam bo lahko dal korektnejše nasvete.
  • Sodelujte z agentom, katerega podjetje je podpisnik etičnega kodeksa. Povprašajte ga, ali je podjetje, v katerem dela, podpisnik kodeksa.
Če hočete več informacij kliknite na BREZPLAČNO SVETOVANJE in naši licencirani zastopniki vam bodo pomagali z brezplačnimi nasveti.


Večina ima močna čustva glede denarja. Ali imate zdravo razmerje s svojim partnerjem glede denarja?
Agencija Mori
AM_Financna_intelegenca_za_pare_zlozenka
6_finančnih nasvetov_ob VALENTINOVEM